Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skämt med smak av Norrland

Ronny Eriksson gör sitt första av två framträdanden på Gamla Teatern i höst på lördagskvällen. Publiken har ätit gott och ska ha lite underhållning till kaffet och det är vad vi bjuds på.

Ett rutinuppträdande med många skämt och låtar vi hört förut men starten där han kommenterar valet är dock uppfriskande och aktuellt. Ronny sjunger väldigt bra och låtarna påminner mig om den ryske skådespelaren Vysotskijs sånger.

ÖP kommer under hösten bevaka fyra föreställningar som behandlar Norrland, denna landsända som har så ofattbart svårt att synas och tas på allvar. Eriksson har länge varit en fanbärare i detta ämne, pessimistkonsult som han är. Under kvällen skämtar han om vår alkoholproblematik, folkbrist och Stockholmsförakt. Det blir ibland väl schablonartat men han får samtidigt publiken att skratta åt sig själva och sin kontext. Det kan vara gott nog i dessa tider, där de norrländska berättelserna sällan får plats i de storstadsfixerade medierna.