Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skäpa inte ned med snus och fimpar

Nu är det vår och mängder med skräp poppar upp. Mer för varje år ska tilläggas. Det är väl ett utslag av vår ökande välfärd.

Många har under senare år skrivit om alla fimpar, portionssnus och cigarettpaket som finns utslängda mest överallt.

Mitt närområde är Östersund och Frösön och här tycks det finnas hur många storrökare och snusare som helst. I vart fall om man ser mängden av dessa varor.

Allt detta gift efter trottoarer, vägar och gångstigar utsöndras i vår känsliga natur. Hur tänker alla de som bara slänger iväg sina giftpinnar? Har man inget förstått?

Allt skräp inklusive dessa gifter går bra att medföra, men när det är förbrukat åker allt rakt ned där man står. Allt går att sopsortera, kolla kommunens sorteringsguide!

Nu är kommunen i gång med sina sopmaskiner och städar gator och vägrenar och delar av giftberget försvinner, men tyvärr fylls det snabbt upp igen.

Det borde vara enkelt att ta hand om sitt eget skräp men så är dessvärre inte fallet. Det måste till en attitydförändring för att komma till rätta med dessa olater.

Rolf G. Swedbergh

Frösön

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel