Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skapelseberättelsen i Fanbyn

Det var välklingande sång som ljöd från Bygdegården i Fanbyn. Det var nämligen elever från Fjällsta skola i Gällö som framförde en muskal.

Annons

Publiken var elever och barn runt om i Gällö rektorsområde. Musikalen som Fjällsta skola spelade heter Gryningsljus och handlar om skapelseberättelsen.

– Det handlar om hur gud skapade himlen, luft, vatten, människor, djur och växter. Ja, allt, berättar lärarinnan Christel Danielsson.

Det är elever från sexårsverksamheten upp till femte klass som framförde musikalen. Under förra terminen och fram till nu har eleverna repeterat och tränat. Skapelseberättelsen, Big bang och annat kring ämnet har även tagits upp i de vanliga ämnena.

– Vi har bland annt haft det som tema och vi har haft det på bildlektionerna, säger Christel Danielsson.

Gryningsljus spelades upp tre gånger i tisdags. Först två föreställningar för de andra eleverna och på kvällen fick föräldrar och allmänheten ta del av den välklingande föreställnngen. Det blev mycket sång med musik som framfördes av lärare från musikskolan.

– Det är första gångensom vi har gjort en musikal. Det är mycket nervositet innan – det är först nu som de förstår hur stort det är med publik och allt, säger Christel Danielsson.

Huvudrollen – flickan Sara som har funderingar kring skapelseberättelsen - spelades av Maria Tronde. Hon hade mycket repliker och hon sjöng.

– Det var inte svårt att lära sig replikerna. Jag har lätt att lära mig texter.Sedan har vi tränat väldigt mycket, säger Maria Tronde.

• Ska du bli skådespelerska när du blir stor?

– Jag vet inte. Jag får se vad som händer under åren, säger hon.

Eleverna tyckte det var roligt att vara med i musikalen.

– Det är jättekul, sa systrarna Moa och Ina Åkerman, strax innan föreställningn.