Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Skaplig" elitseriestart för Lit

Lit vann fyra av sex matcher när Elitserien startade med sammandrag i Jönköping.

– En skaplig start, sa skippern Oskar Eriksson.

Helt nöjd var han inte. Förluster mot ungdomarna i Sundbyberg/Zip Up (5–7) och Skellefteå/Eskilsson (3–7) skavde förstås en del i curlingsjälen, men inte så mycket.

– Vi förlorar hellre mot ambitiösa juniorer än mot gubblag. Skellefteå har vunnit JVM och var trea i elitserien i fjol. Dessutom är det roligt att Skellefteå satsar och vill spela utomlands. De har varit iväg på en två veckor lång tour i Kanada.

Oskar Eriksson berömde gärna Eskilsson efter lagens match.

– De spelade bra och vi missade våra lägen. Jag missade bland annat någon nyckelsten. Men vi avslutade i alla fall helgen mycket bra (8–2 x 2 mot Härnösand och Sundbyberg/Julius).

Litsskippern vill hellre ta förlusterna nu än i slutspel. Två år i rad har Eriksson och hans lag vunnit elitseriens grundserie, bara för att tappa i slutspelet.

Direkt efter elitseriestarten väntar ännu en internationell tävling för LIt; Universiaden (för studenter) i Italien. Den första av totalt nio grundseriematcher avgörs på onsdag.

Lits matcher i elitserien: Lit-Gävle 5–4, Lit-Sundbyberg/Zip Up 5–7, Lit-Norrköping 8–1, Lit-Skellefteå/Eskilsson 3–7, Lit-Härnösand 8–2, Lit-Sundbyberg/Julius 8–2.