Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skärp dig, Åkesson!

I SVT:s partiledarutfrågning berättade Jimmy Åkesson att om SD får som de vill så skulle man satsa 8,5 miljarder kronor på flyktingpolitiken.

Han ansåg sig också vara en större humanist än övriga partiledare, eftersom dessa pengar skulle vara så oerhört mycket effektivare och hjälpa flera än de 152 miljarder som han anser sig spara på att stoppa invandringen till Sverige.

En mycket enkel räkneoperation ger dock följande resultat:

Det finns i dag 45 miljoner människor som är flyktingar eller lever under flyktingliknande förhållanden. Det innebär att SD:s miljarder skulle motsvara 189 kronor per flykting. Det motsvarar i Jimmy Åkessons fall 0,02 procent av det han tjänar på sitt riksdagsuppdrag!

En ytterligare tänkvärd jämförelse som vi nog lite till mans borde reflektera över är att vi svenskar i genomsnitt kastar över 128 kilo riktig mat i soporna. Det torde motsvara cirka 10 000 kronor per person och år!

Leif Jonsson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel