Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skärp tillsynen av HVB-hemmen för de ungas trygghet

En färsk undersökning har visat att det finns stora brister på många behandlingshem för barn och ungdomar. Vi kristdemokrater kan inte acceptera detta.

Därför är det ett viktigt och bra förslag från äldreminister Maria Larsson, att tillsynen av behandlingshemmen ska skärpas och ske oftare, minst två gånger per år och fler gånger om behov föreligger. Tillsynen ska ske med barnperspektivet.

Barn och ungdomar ska ges information om sina rättigheter och vart de kan vända sig om de har kritik på den vård som de får.

Minst ett av besöken ska ske oanmält och samtal ska föras med de boende.

Har du det bra? Är de snälla mot dig? Samtalen ska vara frivilliga och ske omsorgsfullt och med respekt för den enskildes integritet.

Det är här grunden för ett stabilt vuxenliv ska läggas, och brister i HVB-hemmen ger inte den trygghet som dessa barn och unga behöver och har rätt till.

 

Ordförande Kristdemokraterna Jämtland/Härjedalen

 

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel