Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skarpt läge skrämmer inte Brwa

Både Jönköping Södra och ÖFK drömmer fortfarande om att på allvar blanda sig toppstriden. Mycket talar för att drömmen spricker för minst ett av lagen i kväll.
– Det är otroligt spännande, säger Brwa Nouri om det knivskarpa läget.

Fotboll/Jönköping Både Jönköping Södra och ÖFK drömmer fortfarande om att på allvar blanda sig toppstriden. Mycket talar för att drömmen spricker för minst ett lag i kväll.

Det är otroligt spännande, säger Brwa Nouri om det knivskarpa läget.

I kväll smäller det ordentligt på Stadsparksvallen i Jönköping. Det ”södra” hemmagänget och ÖFK gör upp om vad som troligen är den sista livlinan in i toppstriden.

Om vi betänker hur vårmötet såg ut är det nog möjligt att det kommer att smälla i bokstavlig mening också. När ÖFK vann med 10 (mål av Brwa Nouri framspelad av Modou Barrow) utvecklade sig den andra halvleken till en ordentligt rivig historia.

– Jag minns att Douglas Bergqvist satsade ganska ordentligt i några höjddueller, efter det blev det grinigt på plan, minns Nouri.

– Men förutsättningarna den här gången är ju så annorlunda. Nu är det vi som har bortaplan, vi spelar på gräs och det står så mycket på spel.

Hur ser du på de förutsättningarna?

– Vi spelade ju på den här arenan i matchen mot Husqvarna och det var väl en av våra bästa matcher för säsongen ... så underlaget är jag inte orolig för.

– Och att det står mycket på spel har jag inga problem med. Fick jag välja skulle jag gärna spela såna här matcher varje dag, säger Nouri.

27-årige Nouri som kom från Dalkurd till ÖFK inför den här säsongen har fått stort förtroende av tränare Graham Potter. I 21 av 25 matcher har han spelat från start och ofta har han gjort det med en kaptensbindel på armen.

Senast mot Gais fick han inte spela alls.

– Graham tyckte att en annan spelare skulle passa bättre i den matchen, och som matchen blev måste man ge honom rätt.

– Vi spelade ju väldigt bra, med härlig fart och fina överlappningar, säger Nouri som inte verkar det minsta bitter över petningen.

– Nej, vi har ju så många alternativ i truppen, det är väl bara bra att vi kan rotera utan att tappa styrka, säger Nouri.

Spelar det täta spelschemat en roll i laguttagningen?

– Så kan det nog vara lite, jag är i alla fall väldigt pigg och spelsugen nu.

Och får han spela så väntar sig Brwa en ny tuff match i matchen.

– Ja, Jönköping är ett riktigt bra lag och mittfältet är väl en av deras starkaste lagdelar. Att vinna den matchen i matchen blir en rolig utmaning.