Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skärpt straff för nätpedofil

Mannen närmast förföljde den 13-åriga flickan i fyra dagar för att få henne att skicka fler filmer med sexuellt innehåll.

Annons

Trots vädjanden och hot om att hon skulle ta sitt liv fortsatte han.

Nu skärper hovrätten straffet till 3,5 års fängelse.

Den 8 mars förra året slängde sig en 13-årig flicka i Kumla framför tåget. Under fyra dagar hade hon utsatts för hot från en 45-årig tonårspappa som påstod att han skulle sprida filmer med sexuellt innehåll på henne om hon inte försåg honom med fler.

Tingsrätten dömde mannen till två års fängelse för sexbrott mot ett 20-tal flickor på nätet. Göta hovrätt skärper straffet för att brotten mot flickan i Kumla varit mycket hänsynslösa och att hoten inte avbrutits trots att hon tre gånger hotat att ta sitt liv.

De skärper också rubriceringen på flera punkter, från sexuellt ofredande till försök till grovt utnyttjande av barn för sexuell posering.

45-åringen hävdar att han är oskyldig och att någon fjärrstyrt hans dator. Det är tekniskt möjlig konstaterar rätten som dock inte tror på förklaringen, bland annat för att mannen kvällen före gripandet raderade de program han använt i sina kontakter med flickorna och sedan gömde sin dator.

Mannen överklagar delar av domen till Högsta domstolen, enligt TV4 Nyheterna Örebro.