Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skator och "Kuda" landar i stan

Ytterligare artister är bokade till festivalen Rundgång Fågelsång som äger rum två dagar vid Valborg.

Annons

Det handlar om Skator – Umeåbördiga musikern Lina Högströms alias. Med akustisk gitarr och uttrycksfull röst tar hon med lyssnaren på resor i frusna och mörka landskap med en karg ljudbild. 

Lina har turnerat med Stefan Sundström, och både Mattias Alkberg och Per Sinding-Larsen pratat varmt om henne. Under Manifestgalan prisades hon som "Årets textförfattare".

– Skator gör fri musik. Rå. Med ett berusande och androgynt uttryck förleds lyssnaren till en plats bortom det pragmatiska och vardagliga, säger arrangören Morgan Hall i ett pressmeddelande.

Skators hemsida

Skator på Youtube

Skator på Spotify

På festivalen spelar även Kudakwashe "Kuda" Mangwende som blivit bekant genom det lokala hiphop-kollektivet "Oljudet".

– Var beredd på en riktig showman beväpnad med feta beats och en unik mix av grime, dub-step och amerikansk västkustrap, skriver Morgan Hall.

Dessutom gästas festivalen av bandet Robert Pehrssons Humbucker, vars frontman har ett förflutet i band som Imperial State Electric, Dundertåget och Death Breath. Arrangörerna utlovar Thin Lizzy-liknande gitarrharmonier och gitarrdriven rock.

Sedan tidigare är banden Kill! Kill Pussycat och Organismen bokade till Rundgång Fågelsång som äger rum på Storsjöteatern, 30 april.