Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skator och "Kuda" landar i stan

Ytterligare artister är bokade till festivalen Rundgång Fågelsång som äger rum två dagar vid Valborg.

Det handlar om Skator – Umeåbördiga musikern Lina Högströms alias. Med akustisk gitarr och uttrycksfull röst tar hon med lyssnaren på resor i frusna och mörka landskap med en karg ljudbild. 

Lina har turnerat med Stefan Sundström, och både Mattias Alkberg och Per Sinding-Larsen pratat varmt om henne. Under Manifestgalan prisades hon som "Årets textförfattare".

– Skator gör fri musik. Rå. Med ett berusande och androgynt uttryck förleds lyssnaren till en plats bortom det pragmatiska och vardagliga, säger arrangören Morgan Hall i ett pressmeddelande.

Skators hemsida

Skator på Youtube

Skator på Spotify

På festivalen spelar även Kudakwashe "Kuda" Mangwende som blivit bekant genom det lokala hiphop-kollektivet "Oljudet".

– Var beredd på en riktig showman beväpnad med feta beats och en unik mix av grime, dub-step och amerikansk västkustrap, skriver Morgan Hall.

Dessutom gästas festivalen av bandet Robert Pehrssons Humbucker, vars frontman har ett förflutet i band som Imperial State Electric, Dundertåget och Death Breath. Arrangörerna utlovar Thin Lizzy-liknande gitarrharmonier och gitarrdriven rock.

Sedan tidigare är banden Kill! Kill Pussycat och Organismen bokade till Rundgång Fågelsång som äger rum på Storsjöteatern, 30 april.