Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skattebetalarna har blivit grundlurade

Kindberg fick tillfälle att göra en längre utläggning i SVT under tisdagskvällen.

Vem som helst kan begripa att den här affären var i det närmaste klar när Kindberg satt på andra sidan förhandlingsbordet för att därefter snabbt byta sida och bli köpare i egenskap av vd Östersundshem.

Nils-Åke Hallström har ju helt rätt när han beskriver Kindbergs roll som säljare och inte som köpare.

Tord Andnor försöker också komma med någon slags förklaring, men resultatet av det blir närmast att han ger ett intryck av att inte ha förstått någonting utom att han har fullt förtroende för Kindberg.

Jag måste säga igen, att har man köpt någonting väldigt billigt av skattebetalarna och sedan ska sälja tillbaka till dessa, är det fullkomligt omoraliskt att som Kindberg försöka påstå att det nu är en helt annan affär.

I affären ingår byggrätter och det måste man vara beredd att betala för, säger Kindberg. Vilket nonsens! När Fortverket efter kommunens godkännande sålde billigt till Peab var det just för att utveckla området. Alltså var det klart att byggrätter ingick i princip så långt man önskade. Men då behövde inte Peab betala för dessa byggrätter, som nu är så dyra enligt Kindberg.

Skattebetalarna i Östersunds kommun har blivit grundlurade i denna affär, och främst kommer det naturligtvis att drabba hyresgästerna inom fastighetsbolaget, men även skattebetalarna i kommunen.

Bostäderna kommer att bli onödigt dyra och i värsta fall blir det skattebetalarna, som får gå in och subventionera hyresnivåerna för att hyresgäster skall ha råd att flytta in.

På något vis är det ju självmål när både Andnor och Kindberg går ut och försöker påstå att en av länets främsta företagare med lång erfarenhet i branschen inte begriper sammanhangen.

Hoppas verkligen att programmet "Uppdrag granskning" tar sig an detta, även om det tyvärr ytterligare skadar kommunens anseende.

Sten Bredberg

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel