Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skatten ska gå till vård, skola och omsorg!

Annons

Alliansen har styrt Sverige i åtta år, nu ser vi vad denna politik har gett det svenska folket. Frågan som väljarna måste ställa sig är: Vill vi ha mer av denna blåbruna osolidariska politikersoppa?

När Reinfeldt tillträdde som statsminister för åtta år sedan beskrev han Sverige som ett land med arbetslöshet. Med Alliansens politik har arbetslösheten ökat.

Alliansen har sänkt skatterna med 140 miljarder och prisar sig själva och känner sig stolta.

Reinfeldt skryter samtidigt med att de lägger många miljoner mer till välfärden än den förra regeringen.

Vad de aldrig säger är att 40 00 färre arbetar i den offentliga sektorn efter Alliansens nedskärningar i skola, sjukvård och omsorg. Vart försvinner våra skattemiljoner? Jo, ner i fickan på multinationella riskapitalbolag utomlands.

Den svenska skolan försämras drastiskt, elevernas resultat internationellt är de sämsta någonsin, riskkapitalister tjänar miljoner på våra skattepengar samtidigt som skolor går i konkurs och segregeras i välbeställda bostadsområden respektive problemskolor i förorterna.

Samtidigt som Alliansen ser till att välbeställda grupper i samhället ska få skattelättnader genom rut-bidrag till läxhjälp i hemmet. Reinfeldts åtgärd är betyg från årskurs 4 och ordningsbetyg.

I sjukvårdssektorn har antalet vårdplatser minskat under dessa åtta år, samtidigt som Sveriges befolkning ökat avsevärt. Sjukvårdspersonal får slita ihjäl sig, stressen ökar, sjukfrånvaron ökar.

Konjunkturinstitutet (KI) gör bedömningen att 120 miljarder i skattehöjningar krävs för att kunna behålla kvaliteten i skola, vård och omsorg.

Ska Alliansen höja skatterna för pensionärerna, eller sänka a-kassan, kanske sänka sjukbidragen, det är ju de grupperna som Reinfeldt brukar försämra för?

Rösta bort Alliansen 14 september. Rösta på Vänsterpartiet. Vi tänker sätta stopp för vinster i välfärden, varenda skattekrona ska gå till skola, vård och omsorg.

Reidar Lunde (V)

ledamot i barn- och utbildningsnämnden, ersättare i kommunfullmäktige Östersund

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel