Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Skattesänkningen motsvarar två snusdosor"

Ett hundratal ombud från PRO:s föreningar i Jämtland och Härjedalen samlades på onsdagen till höstmöte. På dagordningen stod pensionssystemet, skattesänkningar och bostadsfrågan.

PRO i Jämtland och Härjedalen är en maktfaktor. Med sina 10 000 medlemmar är de större än samtliga politiska partier tillsammans. När ombuden från de fyrtio föreningarna samlades till höstmöte stod viktiga frågor på dagordningen.

– Skatterna blev inget vidare efter valet, sänkningen motsvarar två snusdosor, säger distriktsordförande Leif Persson.

– Vi kommer att diskutera pensionssystemet och framför allt bostadsfrågan. Många av våra medlemmar behöver nytt boende inom en femårsperiod.

Till höstmötet hade man även bjudit in riksorganisationens förste vice ordförande Christina Tallberg som också tryckte på bostadsfrågan i sitt tal.

– Vi måste sätta bostadsfrågan på dagordningen och kanske göra gemensam sak med ungdomarna. De har inte heller råd att bo.

PRO är en partipolitisk oberoende organisation som dock i allra högsta grad sysslar med politiska frågor.

– I budgeten som den nya regeringen lagt fram har vi sett att man vill utjämna skatterna. Men vi vill ha en total utjämning och vi vill veta när det ska ske. Vi måste även lyfta frågorna kring de som har de allra lägsta pensionerna, vilket ofta är kvinnor. Det är inte värdigt att någon som jobbat ett helt liv inte kan unna sig ens det mest basala som pensionär, säger Christina Tallberg.

Sitt stora medlemstal till trots har PRO inte riktigt hittat formen för att nå ut med sitt budskap, enligt distriktsordförande Leif Persson.

– Vi pensionärer har kunskap och erfarenhet. Vi borde få vara med mer i samhällsdebatten.