Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skatteverket varnar för bluffmejl

När det är dags för återbäring på skatten dyker bluffmejl och bluff-sms upp som ett brev på posten. Skatteverket varnar nu åter via sin hemsida för mejl som utger sig för att komma från myndigheten.

Den som tar emot ett misstänkt bluffmejl ska inte klicka på några länkar, öppna några bilagor eller svara på meddelandet. Skatteverket, som aldrig begär ut bankkontonummer eller kreditkortsnummer via mejl eller sms, varnar nu människor för att lämna ut just sådana.

De bluffmejl som Skatteverket varnar för kan till exempel vara utformade så att de lovar skatteåterbäring till mottagaren på en viss summa, sedan finns en länk att klicka på för att få ut den lovade återbäringen. Den som klickar på en länk riskerar att få virus eller så kallade trojaner.

Den som fyllt i uppgifter i ett sådant här mejlformulär uppmanas att polisanmäla och kontakta sin bank för att spärra kontot.