Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skicenter växer

Efter flera framgångsrika år utökar Åsarna Skicenter sin verksamhet. 14 nya uthyrningslägenheter med totalt 54 bäddar ska stå klara efter nyår. Just nu pågår upprustningen av ett antal stug­or som tidigare stått på Östersunds Camping.

Med den här satsningen, som går lös på runt 2 miljoner kronor, fördubblar i stort sett Åsarna Skicenter sin kapacitet. I dag har anläggningen 68 bäddar, men får efter det här tillskottet 122 bäddar.

– Det har gått väldigt bra för oss de senaste åren och vi har märkt en ökad efterfrågan under sommaren som är vår högsäsong. Men den här utökningen av antalet bäddar ökar naturligtvis också våra möjligheter att ta emot fler gäster under hela året, säger Håkan Svensson, som tillsammans med hustrun Britt-Marie driver anläggningen.

Campingstugorna från Östersund har fraktats på långtradare till Åsarna och har i dagarna ställts på plats.

– Det här ökar också gästernas bekvämlighet eftersom det kommer att finnas egen dusch och toalett i varje lägenhet, berättar Håkan Svensson.

Åsarna Skicenter har i dag 14 anställda, men under sommaren uppgår personalstyrkan till runt 25.

Anläggningen har sedan 2009 ökat sin omsättning från 9 till i fjol 13,6 miljoner kronor.