Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skickade 300 gram hasch på posten

Fyra unga Östersundsbor åkte till Stockholm för att köpa hasch, som sedan postades till en av männen i Östersund. Det avslöjades och nu döms de för narkotikabrott.

Det började med att tre män i 20-årsåldern greps i Östersund förra sommaren eftersom en polisman misstänkta att de var narkotikapåverkade. I samband med det kastade en av dem iväg ett foliepaket, som visade sig innehålla omkring 10 gram cannabis.

När det sedan gjordes en husrannsakan hemma hos en av de misstänkta hittades ett postkvitto på en rekommenderad försändelse till en annan Östersundsbo.

Polisen gjorde husrannsakan hos den man som hämtat ut paketet och hittade där 182 gram cannabis.

Utredningen har sedan visat att det var fyra män som tillsammans rest till Stockholm, för att där kunna köpa hasch billigare än i Östersund. 300 gram skickades med paketet.

De döms nu för narkotikabrott. En av männen döms också för olovlig körning och rattfylleri sedan han i oktober kört bil på gräsmattor och gångbanor i Torvalla, narkotikapåverkad. Han försökte springa ifrån polisen men greps senare.

Tre av männen får villkorlig dom med samhällstjänst i 75 timmar. En av dem får skyddstillsyn med samhällstjänst i 120 timmar.