Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skickar container till barnhem i Ghana

/
  • Marie och Leif Lindström har goda förhoppningar om att hela containern ska bli fylld med saker.
  • Härjedalingarna har varit givmilda och leksaker kommer inte att vara någon bristvara för barnen i Ghana.

I byn Akwakwaa finns ett barnhem som ligger härjedalingarna varmt om hjärtat.

Annons

Elina Bergström och Mikaela Lindström arbetade där som volontärer och sedan dess har de hållit kontakten med och hjälpt barnhemmet. Nu är en ny insamling på gång och i slutet av månaden skickas en container med saker till barnhemmet.

Fattigdomen är utbredd i området där barnhemmet ligger. Ett 100-tal barn bor på hemmet vars hela verksamhet är beroende av ideella insatser och bidrag. Mikaela Lindström och Elina Bergström var där första gången 2008 som volontärer och de lovade då varandra att göra så mycket de kunde föra att barnhemsbarnen skulle få en så bra uppväxt som möjligt på hemmet. Kontinuerliga hjälpinsatser har gjorts och bland annat har toaletter och ett staket runt hela barnhemmet kommit till med hjälp från Härjedalen. En rad människor har engagerat sig i barnhemmet och bland dessa finns Mikaelas föräldrar Leif och Marie Lindström.

– Det kommer in pengar hela tiden och vi har anlitat en person därnere som sköter barnhemmets inköp, räkningar och betalar ut löner. Hjälpen har gjort stor skillnad, säger Leif Lindström.

Under några veckor har Leif och Marie Lindström tagit emot saker som härjedalingar skänkt till barnhemmet och den stora insamlingsfinalen hålls nästa helg. Marie tror inte att det ska bli något problem att fylla containern som ska skickas.

– Vi har redan fått in massvis med saker och det har varit en bra blandning. Om jag får välja så vore det bra med mer sjukvårdsmaterial som plåster och liknande, dessutom har det kommit in ganska lite papper och kritor.

Den 24 mars ska containern gå från Sveg till Gävle med lastbil och sedan blir det en båtresa på fyra veckor.

– 5 maj kommer bland annat jag, Mikaela, Elina och hennes mamma Kicki att åka ner till barnhemmet.

Kostnaden för frakten beräknar de ska gå på 40 000 kronor men den har redan Leif och två att hans kollegor på Ica lovat att stå för. Dessutom kommer det att skickas in en rejäl slant till barnhemmet eftersom överskottet på den skiva som Leif gjorde, tillsammans med övriga Ica-handlare i länet, blivit stort.

– Det närmar sig 100 000 kronor. Skivan har sålt mycket mer än det ens gick att drömma om, men det är klart att det hjälper till att pengarna går till ett behjärtansvärt ändamål, säger Leif.

Något som skulle behövas på barnhemmet är en brunn.

– Vi har ju ingen aning om vad det kan kosta att borra en brunn men skivpengarna borde räcka en bit, tycker Leif Lindström.

Annons