Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skicrosslandslagets uppställning till världscupen i Idre: storfavoriter och debutanter

Till helgen har du chansen att se alla de svenska skicrosstjärnorna när världscupen kommer till Idre. Här är de som kommer att försvara den svenska hedern på hemmaplan.

Åtta stycken svenska åkare kommer till start i världscupen på Idre fjäll i helgen. Anna Holmlund, Branäs skicrossklubb, leder världscupen och är stor favorit, liksom Victor Öhling Norberg, Funäsdalen.

Edsåsdalens Erik Mobärg kommer att göra sin andra världscupstart och unga Lisa Andersson från Gävle gör sin första världscuptävling någonsin. Andersson, som har traditionell alpin bakgrund, har gått bra den här säsongen och tog bland annat förstapengen i Svenska cupen i Gopshus i januari. Även Michael Forslund gjorde bra ifrån sig i Svenska cupen, även om världscupssäsongen inte gått hans väg, där han tog två segrar på lika många chanser.

Det svenska laget i Idre:

Anna Holmlund, Branäs

Sandra Näslund, Kramfors

Viktor Andersson, Vemdalen

Victor Öhling Norberg, Funäsdalen 

Michael Forslund, Mora

Victor Sticko, Mora

Erik Mobärg, Edsåsdalen

Lisa Andersson, Gävle

Se Anna Holmlunds Instagram-video från träningen häromdagen här