Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skidade från torg till torg

Efter 39 timmar och 17 mils skidåkning kunde Mattias Skantz sent på söndagskvällen nå fram till slutmålet på Stortorget i Östersund.

39 timmar tidigare startade han på torget i Åre. I går mötte vänner honom med bubbel, semla och hamburgare på Stortorget.

Turen var planerad sen länge. Redan 2009 skulle den ha genomförts, men annat kom i vägen den gången.

– Hade en kompis som bodde i Åre och jag bor här i Östersund. Och skidåkning är det naturliga sättet att förflytta sig, säger Mattias med pannlampa över pannbandet och skidorna prydligt fastsatta på ryggsäcken.

Men man kan inte anklaga Mattias för att göra det lätt för sig. Kortaste vägen mellan de två torgen var uteslutet.

– Nä, jag ville gå över så många toppar som möjligt, säger han och börjar räkna upp exempelvis Renfjället, Grofjället, Ottfjället, Hosjöbottnarna, Drommen och inte minst Frösöberget. Anaristoppen var det för mörkt att ta sig upp på. Över Storsjöns is ville jag passera så många öar som möjligt, säger Mattias nöjd med sin insats som innebar att hans helg gav totalt 5500 höjdmeter, 17 mil och 39 timmars skidåkning.