Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skidbro rasade i Vemdalsskalet

Under lördagseftermiddagen körde en lastbil in i en av skidbroarna på Vemdalsskalet. Föraren hade flaket uppe när denne körde på skidbron som förbinder de båda skidområdena i Vemdalsskalet.

– Den mänskliga faktorn gjorde att föraren glömt fälla ned flaket som slog i bron så mittensegmentet rasade, säger Halvard Svensson, sportchef på Vemdalsskalet.

Han är i dag glad att olyckan hände efter det att liftarna hade stängts och att inga personskador hände. Men bron förvandlades till kaffeved när den dryga 20 meter långa sektionen for i backen. Den vältrafikerade länsvägen 315 blev under en tid blockerad.

– Dessbättre fanns traktorer i närheten och jag skulle tro att tog runt 20 minuter innan vägen öppnades, säger Halvard Svensson.

Bron, som är den nedre av de två broarna på Skalet och byggdes i början på 1980-talet, ska nu så snabbt som möjligt byggas upp igen. Halvard Svensson kunde under söndagen inte säga något när den skulle stå klar, men säger att det var olyckligt att detta inträffade just när säsongen drar igång på allvar.

– Vi har haft en otroligt bra försäsong, men att bron nu rasat påverkar inte skidåkningen. Skillnaden är att våra gäster nu får gå över vägen.

– Men ska jag gissa något borde en ny, eller reparerad skidbro, stå klar till sportlovet. Det är en försäkringsfråga och dessutom ska Vägverket säga sitt.

Enligt Halvard Svensson har man från Skistars sida redan vänt sig till myndigheterna för att få ner farten efter länsvägen.

– Vår förhoppning är att man så snart som möjligt beslutar att sänka hastigheten till 50 kilometer i timmen.