Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skidledare varnas efter loska och slag

Två skidledare från länet har tilldelats skriftliga varningar av Svenska Skidförbundet.
Detta på grund av deras uppträdande vid en tävling i vintras.
– Det är mycket sällsynt att sådant här händer inom skidsporten, säger Per-Åke Yttergård, nationell chef för svensk längdåkning.

Det var vid en längdtävling i länet i vintras som incidenten inträffade.

En aktiv diskvalificerades från att delta i tävlingen efter regelöverträdelse. Då svallade känslorna över för ledarna.

– Intermezzo och kalabalik uppstod, bekräftar Per-Åke Yttergård.

Han är fåordig om själva händelsen, men enligt vittnen delades det ut slag och spottloskor mot funktionärer vid tävlingen.

– Det handlade om klart olämpligt uppträdande mot funktionär. Vi har ju inte domare i skidsporten, men tekniska delegater. Det här agerandet mot funktionärer och tekniska delegater var inte acceptabelt, säger Per-Åke Yttergård.

Efter händelsen förhördes samtliga parter ingående. Det slutade med att Svenska Skidförbundet delade ut skriftliga varningar till ledarna.

– Det är mycket sällsynt att sådant här händer inom skidsporten. Men vi har agerat helt efter våra samt Riksidrottsförbundets stadgar och reglemente, säger Per-Åke Yttergård, som samtidigt understryker att händelsen är överspelad.

– Det är precis som efter en varning eller avstängning i fotboll. Efter att det hänt så är det utagerat från vår sida.