Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skidlek – en spännande självklarhet på sportlovet

/
  • Helst hade Jonatan Persson haft slalomskidorna på sig, då hade han kunnat visa fler trick.
  • Eric Netterström tar rejäl fart innan han gör sitt trick. Jonatan Persson som tittar på bekräftar att det är ett svårt trick.
  • Oskar Andersson har bara åkt snowboard fem gånger i sitt liv, men det märks inte när han visar en boardslide.
  • Isak Persson hade svårt att hålla sig på mattan.
  • Fredrik Tinnsten, tio år, hade tagit på sig slalomskidorna för att göra lite trick i parken med rails.
  • Hannes Ringdahl, Jonatan Persson och Isak Persson spenderade första sportlovsdagen på Frösö Skidlek.
  • ”Trollstigen är fjantig”, i alla fall om man ska tro Hannes Ringdahl.

Sportlovet är här och med det följer en mängd olika aktiviteter i Östersund. Ett ställe som är värt ett besök är Frösö Skidlek. Där fanns i går Hannes, Isak och Jonatan.

Annons

– Hade jag haft mina slalomskidor hade jag kunnat visa rails, säger Jonatan Persson. Han har redan varit i skidparken ett par timmar.

Men med eller utan slalomskidor verkar varken han eller bästisen Hannes Ringdahl ha några som helst problem med att fördriva tiden. Längdskidorna är på och backarna med gupp är många.

– Kolla på mig när jag hoppar, den här backen är den bästa. Det är en stolt Jonatan som susar ner för backen och gör ett litet hopp i slutet.

är en anläggning för skidåkning, med fokus på lek, där allt är gratis.

– Det var fler här tidigare, men när snön kom så åkte många hem, berättar Agneta Persson och Ann-Sofie Persson som är här med Isak Persson, Jonatan Persson och Hannes Ringdahl.

Killarna åker helst till Åre för att åka slalom, men Frösö skidlek är ett utmärkt alternativ när de inte är i Åre.

– Jag gillar att hoppa och trixa, säger Hannes Ringdahl.

Isak, som är lite yngre än de andra två med sina fem år, håller sig till en matta. Men han är lika tuff som Hannes och Jonatan, som är åtta år, när det kommer till att åka i backar med gupp.

om allt som finns och de pekar ut de olika banorna. Om man blir hungrig eller fryser finns det eldar där man kan grilla, eller bara sitta ner och ta det lugnt. Men trollstigen är ingenting som Hannes, Jonatan och Isak är intresserade av.

– Trollstigen är fjantig, den är för barn som är kanske ett år, berättar Hannes.

Vid parken med rails, eller räcken som det egentligen är, åker några killar snowboard och skidor. Oskar Andersson som är tolv år har bara åkt snowboard fem gånger i sitt liv, men har inga som helst problem att göra en boardslide på ett räcke. Eric Zetterström har åkt ungefär dubbelt så många gånger som Oskar och han gör redan trix i ett av guppen. Fredrik Tinnsten, tio år, har på sig slalomskidor och även han visar stolt upp olika trick.

Mer läsning

Annons