Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fredrik Lindström nia trots tre bom: "Känner mig ändå lite besviken"

Under svåra skjutförhållanden i Östersund höll Fredrik Lindström ner antalet bommar till tre. Trots att Lindström själv menade att känslan i åkningen inte var den bästa räckte resultatet till en niondeplats.
– Vi är inte i toppform än. Fredrik kan göra mer, så jag är väldigt positiv, säger landslagtränaren Wolfgang Pichler efter herrarnas premiärlopp i Östersund.

Annons

Efter helgens stafetter var det under torsdagskvällen dags för herrarna att göra säsongspremiär individuellt i världscupen. Först ut av svenskarna i distansloppet var Fredrik Lindström, som började tävlingen med att missa sitt första skott.

– Det blev en lite taskig start men jag tycker att jag skakade av mig det ganska bra, säger Lindström.

Läs också: Tungt för svenskarna bakom Fredrik Lindström: "Ingen bra dag på jobbet"

Fredrik Lindström inledde den individuella världscupsäsongen med en topplacering.

Efter det missade skottet fyllde Lindström övriga fyra under det skyttet och kom in tillsammans med toppnamnen Martin Fourcade och Simon Schempp till det andra. Då sköt Lindström fullt samtidigt som Schempp och Fourcade fick stora problem.

– Jag hade kanske lite tur med vindarna just då. Det var dagens bästa skytte, säger Lindström.

Efter en bom i tredje skyttet hade Lindström en bra chans på en topplacering inför fjärde, men även där kom en bom i det sista skottet.

– Jag känner mig ändå lite besviken att jag brände tre skott. Sista ståskottet skulle jag hellre ha tagit tid och vårdat bättre, säger Lindström, vars åkning ändå var så bra att det räckte till en placering bland de tio bästa.

– Åkningen kändes inte tip top så det tar jag som något positivt om det gick ganska fort ändå. Jag känner mig hyfsat i form, men man ska inte alltid lita bara på känslan heller.

Vad tar du med dig från denna premiär?

– En massa världscuppoäng och att det är jätteroligt att vi är igång, säger Lindstörm med ett skratt.

Landslagstränaren Wolfgang Pichler var nöjd över Lindströms insats och känner att Sverige tar steg framåt som nation inom sporten igen.

– Vi är ingen toppnation. Det är därför vi bara startar med fyra åkare, men vi har bara en tysk framför oss i resultatlistan och ingen ryss. Det ser bra ut. Med en topp 10-placering är vi tillbaka, säger Pichler.

Martin Fourcade återhämtade sig från missen på andra skyttet, där han bommade två skott, och kunde till slut vinna kampen mot Johannes Thingnes Bø, som hade fullt skytte in till det avslutande, där även han missade två.

– Alltid speciellt att vinna i Östersund för att få en bra start på säsongen. Jag är väldigt, väldigt nöjd, sade Fourcade efter segern.

Läs också: Lindström om säsongen och de nya stjärnorna: "Precis vad vi behöver"

Resultat, herrar, 20 km: 1) Martin Fourcade, Frankrike, 51.33,8 (2), 2) Johannes Thingnes Bø, Norge, +29,5 (2), 3) Vladimir Tjepelin, Vitryssland, +1.24,3 (1), 4) Lars Helge Birkeland, Norge, +2.10,5 (3), 5) Ole Einar Bjørndalen, Norge, +2.16,7 (3), 6) Andrejs Rastorgujevs, Lettland, +2.28,3 (3), 7) Krasimir Anjev, Bulgarien, +2.29,3 (2), 8) Florian Graf, Tyskland, +2.33,6 (1), 9) Fredrik Lindström, Sverige, +2.43,8 (3), 10) Benjamin Weger, Schweiz, +2.59,0 (2).Övr sv plac: 45) Torstein Stenersen +5.59,1 (4), 69) Jesper Nelin +8.04,5 (8), 83) Peppe Femling +9.23,1 (7)

Läs mer: Vilket genombrott av Hanna Öberg – åtta mot världseliten i sitt livs första världscuptävling

Per Hansson: Vi kan göra skillnad och hjälpa de unga skidskyttetjejerna slå sig fram mot världseliten

Högberg och Hallström tar de sista platserna till VC-premiären i Östersund

Annons