Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hanna Öberg och Jesper Nelin vinnare i Sverigepremiären

Hanna Öberg och Jesper Nelin var två utropstecken inom svenskt skidskytte under förra säsongen. Nu visar båda fin form inför årets säsong då de vann dagens Sverigepremiär i Östersund.

Annons

Jesper Nelin, som tävlar för Biathlon Östersund, fick sitt genombrott på högsta nivå vid fjolårets världscuptävlingar i Östersund. Under lördagen visade han än en gång fin form på samma banor när tävlingssäsongen startade med en kortdistans.

Efter tre nollor på skjutvallen bommade Nelin ett skott i det avslutande skyttet, men lyckades ändå hålla undan för klubbkramraten Torstein Stenersen, som sköt fyra nollor.

– Jag är mest nöjd med att jag lyckades växla mentalt mellan åkfokus och skyttefokus på ett bra sätt. Det var andra skottet i sista skjutningen som jag tappade bort och det känns ändå skönt att det inte var sista skottet... Åkningen kändes ändå okej, jag fick slita lite på de sista två varven men lyckades ändå hålla ihop det bra, säger Nelin i ett pressmeddelande.

Trea i herrarnas lopp var Tobias Arwidson samtidigt som rutinerade landslagsmannen Fredrik Lindström slutade tia i resultatlistan efter hela sex bom.

Jesper Nelin vann herrarnas lopp.

På damsidan var det Nelins sambo Hanna Öberg, som vann dubbla guld under junior-VM i fjol, som vann i sin debut som senior före Linn Persson och Anna Magnusson.

– Jag förskte att inte vara försiktig på skjutvallen, vilket man lätt blir så här i början av säsongen. I stället gick jag ut hårt på första varvet, vilket jag tror gick riktigt snabbt. Sedan var det bara att hålla i hela loppet. Jag tror att farten sjönk mot slutet men tiden är jag ändå nöjd med. Skjutresultatet, tre bom, är dock inte okej, jag kan bättre, säger Öberg i ett pressmeddelande.

Elisabeth Högberg slutade precis utanför pallen i damernas tävling och fjolårets stjärnskott på seniornivå, Mona Brorsson, hade likt Lindström en dålig dag på vallen och slutade tia.

Läs också: Hanna Öberg hemma i Östersund efter JVM-succén: "Jag har inte fattat det än"

Hanna Öberg,

Mer läsning

Annons