Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skidskyttestjärnan chockade både skidåkarna och sig själv

Skidskytten Fredrik Lindström åkte skjortan av alla över 15 kilometer skate i Bruksvallarna andra tävlingsdagen.
– Jag är chockad. Det här trodde jag inte var möjligt, skrattar ångermanlänningen efter prisutdelningen.

Där fick han stå överst på prispallen med hela konkarongen från längdlandslaget bakom sig.

Det skilde 0,7 sekunder till Calle Halvarsson, som på nytt förlorade ett tiondelsdrama.

Där stod även de olympiska guldmedaljörerna Daniel Richardsson och Johan Olsson bland förlorarnas skara. Den här lördagen gick nämligen helt till skidskytten från Anundsjö.

– Jag har tydligen skött skidträningen i alla fall, fortsatte Lindström sin efterloppsanalys, fortfarande nästan inte troende själv på vad han ställt till med.

– Naturligtvis är det här jättebra för mig med tanke på att skidskyttet börjar i Östersund om en vecka. Nu gäller bara att skjuta bra också, för farten under skidorna finns där – det fick jag förstås ett maffigt kvitto på här.

En som däremot haft marginalerna emot sig den här helgen är Calle Halvarsson, Borlänge, som på två dagar förlorat lika många lopp med totala marginalen 1,1 sekunder: Ett rekord i sitt slag.

Lite kuriosa i sammanhanget kan också vara att Fredrik Lindström nu fick revansch på Calle Halvarsson för senaste loppet duon möttes i. Men det var ett tag sedan. Närmare bestämt vid junior-SM på längdskidor i Falun 2008, när Calle vann och Fredrik var tvåa. Nu kom alltså revanschen...

– Jag åker så sällan längdtävlingar, fortsatte Fredrik, som det annars hänt mycket för den senaste tiden – han är nybliven pappa till flickebarnet Rut.

– En fantastisk händelse i mitt liv, konstaterar han.

Fredagens segerherre Johan Olsson, Åsarna, blev nu femte man 22 sekunder efter vinnaren över 15 kilometer.

– Fristilstekniken sitter inte där ännu. Jag åker bättre klassiskt för dagen och mitt lopp här i skate var ingen höjdare, summerade Olsson, som ändå totalt sett är mer än nöjd med sin helg.

Sett med jämtländska ögon fanns mycket mer att glädjas åt. Nyblivna seniorerna Markus Ruus och Jens Burman, båda Åsarna, blev 25:e respektive 27:e man i ett startfält med 116 fullföljande åkare. Det var lovvärda insatser av två unga förmågor som verkligen tycks ha framtiden för sig.