Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dubbelt Åre SLK i världscuppremiären – Wallberg får chansen från start

Efter en minst sagt stabil förra säsong får unge Walter Wallberg, Åre SLK, chansen i världscuppremiären i Ruka. Detsamma gäller klubbkamraten Ludvig Fjällström, som återigen får representera Sverige i puckelvärldscupen.

Annons

Walter Wallberg är en av två Åre-åkare som representerar Sverige i världscuppremiären i finska Ruka.

Anton Axellie, Örebro SK, Clara Månsson, Landskrona Ski-Club, Ludvig Fjällström, Åre SLK, Felix Elofsson, Landskrona Ski-Club och Walter Wallberg, Åre SLK: där är laget som är uttaget till puckelvärldscupen i Ruka, Finland 10 december.

Två åkare från Åre SLK, supertalangen Walter Wallberg och den något äldre Ludvig Fjällström, representerar alltså Sverige i världscuppremiären.

– Det känns stabilt. Jag har dragit ner på träningsmängden lite nu inför premiären för att vara fräsch till Ruka, men det känns som att allt jag gör är på en hög nivå. Jag ska satsa lite mer på fart och tänja mina gränser nu de sista dagarna så jag är helt tävlingsredo, men överlag känner jag mig i bra form, säger Fjällström i ett pressmeddelande.

Wallberg knep silvret i Junior-VM på hemmaplan i Åre och vann hela Europacupen förra säsongen. Med den meritlistan och vad som beskrivs som en riktigt bra försäsong var det inte oväntat att han också får chansen i världscupen.

– Det känns riktigt bra inför säsongen. Hoppningen har släppt lite under lägret i Kaprun så jag är riktigt nöjd med min form. Jag är ordentligt laddad på att köra världscup. Det ska bli så kul att testa nya backar och att köra mot de bästa grabbarna i världen, säger Wallberg.

Clara Månsson är också ett framtidsnamn inom svensk puckelpist. Hon kom tvåa i Europacupen och visade stor stabilitet under förra säsongen. Laget har en rad nya namn och nivån är hög.

– Hela laget har verkligen sett starkt utunder försäsongen och många har mycket mer stabilitet än innan, säger Ludvig Fjällström.

Det svenska laget samarbetar med det norska puckellandslaget med gemensamma träningar och med Lasse Fahlén som övergripande huvudtränare. På en internationell tävling under ett träningsläger i Kaprun, Österrike, visade båda landslagen att Norge och Sverige har lag att räkna med inför kommande säsong. Fjällström knep förstaplatsen, Tevje Lie Andersen blev tvåa och Walter Wallberg trea.

– Jag ser verkligen fram emot säsongen. Många åker stabilt och sätter ner flera bra åk efter varandra. De har kunnat få många åk på träningarna och det höjer direkt nivån, samtidigt som att vi utöver toppåkarna har flera yngre åkare som bara kommer bli duktigare och duktigare. De triggar varandra och hjälps åt att bli bättre, säger Lasse Fahlén.

Mer läsning

Annons