Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En ny Åre-Wallberg slog till i Europacupen i Frankrike – vann damklassen

Wallberg börjar bli ett gångbart namn i den internationella puckelvärlden. Walter Wallberg har redan fått sitt genombrott och nu kommer även lillasyster Thea. I helgen blev det seger i Europacupen i Frankrike för Åreåkaren.

Annons

Thea Wallberg, i mitten, vann helgens Europacuptävling i parallellpuckel i Frankrike.

Thea Wallberg tog sin internationella seger i franska Albiez – på samma plats som storebror Walter vann sin första Europacupseger.

– Helt fantastiskt och otroligt roligt, säger Patrik Pettersson, tränare för Europacuplaget och pappa till Thea, i ett pressmeddelande.

Segern kom i parallellpuckelpist. Thea hade dock en tuff inledning på helgen när hon på lördagen hade en ordentlig krasch i en framåtvolt.

– Hon gjorde det väldigt bra att samla ihop sig och lyckas med det här. Finalåket var bra. Det var väldigt stabilt och hon åker jämnt och fint. Jag tror att det var det hon vann på, säger Pettersson.

Det här var Wallbergs andra start i Europacupen. Tidigare har hon placerat sig bra i FIS-tävlingar.

– Det var ändå 24 tjejer med och hon gjorde det jättebra att kunna prestera mot så många. Men jag hade det på känn. Hon har haft bra resultat tidigare och hon saknar bara lite erfarenhet, avslutar Patrik.

På herrsidan var Åres Loke Nilsson bäst med en femteplats.

Mer läsning

Annons