Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Först succé och personbästa – sedan besvikelse när Kling slutade femma

Trea i en succéartad tävling i fredags och femma i går.
Men Kajsa Kling var besviken med det senaste störtloppsresultatet i världscupen i Lake Louise.
– Det kändes som att jag var två steg bakom hela tiden, säger svenskan till TT.

Annons

Palltrion från fredagens störtlopp i Lake Louise, Kanada. Sofia Goggia, Italien, Ilka Stuhec, Slovenien och Kajsa Kling, Sverige.

Fredagens fullträff var efterlängtad och samtidigt personbästa. Det kunde ha blivit mycket bättre men två sena skrällar petade ned svenskan.

– Jag är jätteglad, säger 27-åringen, till TT.

Den Årefödda svenskan var på väg mot seger i störtloppet i Kanada, men då kom två överraskningar och körde förbi henne.

Ialienskan Sofia Goggia (med startnummer 28) och slovenskan Ilka Stuhec (29) slog till med sina kanske livs bästa åk – och tog sig upp före Kling.

Segraren Stuhec var 22 hundradelar snabbare och Goggia hade 9 hundradelar tillgodo på Kajsa Kling.

Trots det var tredjeplatsen en stor fjäder i hatten. Tidigare har Kajsa som bäst varit fyra i störtlopp, i österrikiska Altenmarkt-Zauchensee i januari.

– Det hade känts otroligt skönt att vinna men en tävling är aldrig över förrän alla har kört, säger Kling när hon firar pallplatsen över en crème brûlée.

– Det känns som om jag har mer att ge och det är positivt. Jag kan hålla ihop det ännu mer och skapa mer fart ut på flackerna, säger hon

Kling tycker att hon har samlat ihop delarna i åkningen till en bättre helhet inför den här säsongen.Hon känner sig tekniskt och taktiskt starkare och är ett nummer större mentalt.

– Tidigare har jag åkt bra på träning men trott att jag har behövt göra något extra på tävling. Det gäller bara att slappna av och våga gå för det, säger hon.

Kajsa Kling lyckades inte upprepa succén från i fredags i Lake Louise andra störtlopp på 24 timmar.

Den skällartade tredjeplatsen följdes upp med en femteplats, vilket ger 45 välbehövliga världscuppoäng.

Kling var dock besviken.

– Det kändes som jag var två steg bakom hela tiden. Jag fick inte alls samma driv som i går, och jag känner mig irriterad på mig själv att jag inte genomför min plan som jag hade den, sade Kling i Eurosports direktsändning.

Kling hade lite otur. På grund av snöfall flyttades starten ned en bit, och när det väl var hennes tur var det betydligt mörkare än när de första åkte.

– Det får man vara beredd på, och acceptera. Överdelen av backen var ändå okej, men jag åkte lite för rakt på, fick inte riktigt till linjen, säger hon.

Ilka Stuhec, Slovenien, vann även den andra tävlingen. Kling var 73 hundradelar efter.

Mer läsning

Annons