Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Max-Gordon Sundqvist skadad – missar VC-premiären

Östersund/Frösö SLK:s Max-Gordon Sundqvist skulle ha gjort världscupdebut i slalom i morgon, lördag, men missar nu tävlingen på grund av en korsbandsskada.
Och med största sannolikhet är säsongen över.
– Till 99,99 procents chans är det så, säger Max-Gordon Sundqvist.

Annons

Det var under träningslägret i Kåbdalis som Sundqvist ska ha dragit korsbandet. Den 22-årige slalomåkaren missar därmed sin slalomdebut i världscupen i helgen och troligtvis är hela säsongen redan över för Sundqvist.

– Det var på träningen i onsdags som jag gjorde illa knäet. Jag flög sedan till Stockholm på kvällen och undersöktes igår och nu har jag gjort en MR-undersökning. Jag har inte fått svar på alla undersökningar men allt pekar på att korsbandet är av. Det är trist som fan men jag har väl hunnit smälta det lite nu. Jag har riktat in mig på det. Den där magnetröntgen gjordes mer för att kolla så att det inte var fler skador i knäet, säger Sundqvist.

Vad var det som hände?

– Jag kom i en sväng och sedan kom jag väl på någon ojämnhet som gjorde att knäet trycktes inåt och då kom all vikt över knäet. Jag kände ganska direkt att det var någonting, för det brann till i knäet direkt. Så jag förstod att det hände något. Jag reste mig upp och försökte stå på benet men det bara wobblade till så jag förstod att något var trasigt i knäet.

Om undersökningarna visar att korsbandet är av missar Sunqvist hela den kommande säsongen. En säsong som skulle ha tagit fart i och med världscupen i helgen, där det var tänkt att 22-åringen skulle debutera.

– Det var så man kände då när det hände, men nu har man börjat smälta det som hänt och börjat hitta ljusglimtar i det också. En säsong försvinner när man gör något sådant här och nu kommer jag ha gott om tid på mig för att förbereda mig inför nästa år och bygga upp ett bra knä igen. Så även om det är tråkigt tajming nu är det en bra tajming inför nästa säsong, säger Sundqvist och fortsätter:

– Men det suger att inte kunna köra i helgen såklart.

Mer läsning

Annons