Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tvärstopp för André Myhrer

Det tog slut redan i branten för Bergsjös André Myhrer och den här slalompremiären glömmer han snabbt. Segrade gjorde istället och inte helt oväntat Marcel Hirscher, långt över sekunden före tvåan och landsmannen Michael Matt. Bäste svensk blev Mattias Hargin som slutade sexa.

Annons

Alpina världscupen herrar slalom åk 1: André Myhrer innan dagen var för hans del.

Myhrer försvann i dimman i Levi och det var han inte ensam om, visserligen tog han sig i mål, men tidsmässigt var han en evighet från att få åka det andra åket.

Det svenska glädjeämnet blev, bortsett från Mattias Hargin, Kristofer Jakobsen som jublande glad kvalade till andra åket som 22:a med startnummer 65. Väl där svarade 22-åringen från Norrbotten för ett nytt starkt åk. När han gick i mål var han först besviken, en hundradel efter då ledande Alexis Pinturalt. Men tur och otur jämnar ut sig, norrmannen Leif Kristian Haugen prickade samma hundradel som Kristoffer och de två klättrade rejält i resultatlistan och slutade på en delad tolfte plats.

Kristoffer är en friskus som inte bromsar utför branter. Ofta kostar det med urkörningar, men den här gången höll det hela vägen. Det var bara omöjlige Marcel Hirscher som var snabbare än Kristoffer i branten.

Kristoffer Jakobsen, tolva i sin slalompremiär i alpina världscupen.

– Oj det här var omtumlande, konstaterade Kristoffer från Storklinten utanför Boden, som nu gjorde sin andra start i världscupen och den första i slalom.

Både Anton Lahdenperä, 14:e och Jens Byggmark på 17:e plats såg till att de svenska herrarna klarade sig betydligt bättre än damerna, det trots att André Myhrer försvann redan i det första åket.

Den alpina världscupen fortsätter nu i USA och Kanada och där är redan Kajsa Kling och tränar, men världscupsorterna, Killington, Lake Louise och Beaver Creek saknar snö och mycket talar för kraftiga omkastningar av programmet.

Apina världscupen herrar slalom åk 1, Marcel Hirscher i ledning.

Mer läsning

Annons