Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Undersåkers stortalang tilldelades Hjärtat slår – stipendiet

David Mobärg, Undersåkers IF, tilldelades stipendiet Hjärtat slår för skidor under helgen. Skicrossåkaren som bland annat har ett JVM-silver på meritlistan, får stipendiet för "god kamratanda och stark träningsvilja".

Annons

Erik Mobärg Edsåsdalen vinner B-finalen i Europacupen i Idre före Youri Duplessis Kergomard och David Mobärg (2016).

Stipendiet Hjärtat slår för skidor delas vartannat år till tjejer och vartannat år till killar. 2016 är killarnas år, med syftet att "uppmuntra och stödja fortsatt framgång hos våra unga och lovande talanger", som skidförbundet uttrycker det på sin hemsida.

17-årige Mobärg är en av Sveriges största talanger inom skicrossgrenen. Han tävlar för Undersåkers IF och tilldelas stipendiet med en fin motivering. Mobärg ska ha visat prov på "god kamratanda och en stark träningsvilja" under förra säsongen.

" [..]vilket gett en exceptionellt positiv utvecklingskurva och resultaten visade sig därefter. Säsongens resultatmässiga höjdpunkt kom på junior-VM där han kämpade sig till ett silver, även Ungdoms-OS var lyckat för David då han åkte hem med ett brons i lagklassen. Nu hoppas vi att detta ska bidra och inspirera till den fortsatta satsningen mot världseliten för David. Lycka till!", lyder hela motiveringen.

Mer läsning

Annons