Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anton Karlsson snabbast i Boden – vann sprintfinalen före Carl Quicklund

Herrarnas final i dagens Intersport Cup-sprint i Boden blev en jämtländsk uppgörelse. Anton Karlsson, Åsarna, vann till slut tävlingen före Carl Quicklund, Östersunds SK.
– Jag hade bra skidor och bra form i dag, konstaterar Karlsson.

Annons

Läs också: Här är resultaten från alla sprintfinaler i Scandic cup och Intersport cup

I prologen till dagens tävlingar var Anton Karlsson snabbast av samtliga. Tvåa där var Carl Quicklund och när finalen var avgjord fanns samma åkare i topp.

Anton Karlsson, Åsarna, var snabbast i både prolog och finaler under lördagens sprinttävlingar i Boden.

Både Karlsson och Quicklund vann sina kvarts- och semifinalheat och i finalen höll Karlsson förstaplatsen och vann med halvsekunden före Quicklund.

– Jag låg i front in på upploppet så jag har ingen aning om hur nära det var, men det kändes som att jag hade rätt så bra kontroll sista 50, säger Karlsson, som hade lagt träningsplanen för att kunna prestera bra just denna helg.

– Jag har kikat ganska mycket mot den här tävlingen och visste att den skulle passa mig, så det var kul att det lönade sig, säger Karlsson, som har siktet inställt på att få åka i världscupen under säsongen.

– Det är ju därför man håller på, jag vill ju ta mig in i landslaget. Det är bara att fortsätta leverera så ökar man chanserna.

Som femma i finalen åkte Offerdals Max Novak in.

På damsidan var Maja Dahlqvist, Falun-Borlänge, lika dominant som Anton Karlsson och radade upp förstaplatser i både kval och finaler. Till finalen tog sig även Hedda Bångman, Offerdal, som där slutade sexa.

Läs mer: Bångman nöjd i återkomsten: "Det gick precis så bra som jag ville"

På juniorsidan lyckades länsåkare ta ytterligare två pallplatser genom Ossian Rosenberg, Duved, som tog andraplatsen i H17-18 och Tua Dahlgren, Spikbodarna, som slutade trea i D19-20-klassen.

Mer läsning

Annons