Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Britta Johansson Norgren rycker i toppen – tog hem andraplatsen i kinesiska Vasaloppet

Sollefteååkaren Britta Johansson Norgren följde upp långloppspremiärens vinst med en andra plats i kinesiska Changun. Topplaceringen gör nu att hon drar ifrån i långloppscupen.

Annons

Under natten kördes årets upplaga av kinesiska vasaloppet som för första gången är en del av långloppscupen i längdskidor.

För svensk del blev det fina resultat, och både Sollefteååkaren Britta Johansson Norgren och Dalaåkaren Jens Eriksson tog varsin andraplats.

För Britta Johansson Norgrens del innebär dagens placering att hon drar ifrån i toppen av långloppscupen.

– Det gick inte riktigt som planerat, men jag är nöjd att jag tog viktiga poäng, säger Johansson Norgren till SVT.

Även Jens Eriksson var nöjd efter dagens lopp.

– Det är fantastiskt. Vi kunde inte haft bättre väder och föret är bra. Vi hade en bra dag både jag och Andreas (lagkamraten Nygaard).

– Vi försökte hjälpa varandra så mycket vi kunde och kände oss starka båda två. Vi försökte gå i täten båda två på slutet och det slutade bra, säger han till SVT.

Vinnare på herrsidan blev just Andreas Nygaard.

– Det var en ganska seg start. Jag tror att alla höll koll på varandra och försökte spara energi för att alla visste att det skulle explodera senare. Det gick ganska fort den största delen av andra varvet. Det var en fantastisk dag för mig. Jag var så trött på slutet och väntade bara på att bli omkörd, men ingen gjorde det så det känns bra.

På damsidan var det ryskan Olga Rotcheva som gick vinnande ur striden.

Mer läsning

Annons