Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Efter nya bekymmer – Bångman får knappt träna: "Jag vet om att jag kommer fixa det här"

Endast en timmes träning om dagen. Då är det svårt att genomföra en elitsatsning mot världstoppen.
Men det är Hedda Bångmans verklighet efter sitt senaste bakslag.
– De sista veckorna har varit väldigt jobbiga, säger skidtalangen.

Annons

Nya bekymmer har uppdagats för Hedda Bångman, som nu bara får träna en timme om dagen.

Som en av Sveriges största skidtalanger är 21-åriga Hedda Bångman, Offerdals SK, med i årets utvecklingslandslaget. Men den senaste tiden har varit allt annat än en dans på rosor för Bångman.

LÄS MER: Offerdalstalangen om Bruksvallsloppet och första säsongen i utvecklingslandslaget: "Det är värdefullt"

Bångman, som länge dragits med astmaproblem har kämpat sig tillbaka. Men ifjol gav förbundet henne tävlingsförbud för att hon hade för låg fettprocent. Något som är åtgärdat till årets säsong. Men inför premiären i Bruksvallarna dök nya problem upp när kroppen visade sig vara i obalans, och förbundet vill återigen hålla Bångman från tävling, berättar skidtalangen på sin blogg.

– De sista veckorna har varit väldigt jobbiga, för allting har ju känts så himla bra. Jag har känt mig så stark. Jag var verkligen laddad inför den här säsongen, säger Bångman till Expressen om den tuffa tiden.

Expressen: Du har ett U23-VM senare i vinter. Hur mycket tror du att det här påverkar din säsong?

– Det är svårt att säga, så klart. Men när jag hade problem i fjol kom jag tillbaka väldigt starkt. Det har varit tufft nu, absolut, men det känns som att jag kommer att kunna ta mig tillbaka starkt från det här, säger Bångman.

– Av erfarenhet vet jag om att jag kommer fixa det här.

LÄS MER: U23-VM: Astmaproblem stoppade Hedda Bångman – tvingades bryta

I Bruksvallarna startade hon ett av tre lopp, och i helgens tävling i Idre fick hon bryta efter sju kilometer.

– Ja, jag valde att bryta loppet i Idre efter sju kilometer. Men då handlade det bara om en vanlig infektion, det var därför jag var så tung i kroppen. Jag fick feber och halsont efteråt, säger Bångman till Expressen.

– Sannolikt har kroppen inte hunnit återhämta sig efter träningen och till slut valde den att säga ifrån, förklarar hon.

För att hitta tillbaka har Bångman lagt upp en behandlingsplan med läkare och tillsammans med förbundet har hon lagt upp en behandligsplan.

– Jag ska minska träningen ganska rejält under den närmsta månaden, för att se om det hjälper. Och vi får se hur det blir med tävlingar också. Jag får tävla, jag har inte tävlingsförbud längre, men jag vet inte ... Det beror lite på hur det känns i kroppen, säger hon till Expressen.

Expressen: Hur mycket får du träna?

– En timme per dag ungefär.

Mer läsning

Annons