Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Efter sjukdomsbesvären – stjärnorna tillbaka till världscuppremiären

Efter att ha missat premiären i Bruksvallarna är nu Charlotte Kalla, Ida Ingemarsdotter och Emil Jönsson tillbaka.
Trion är tre av totalt 20 svenska åkare som tagits ut till premiären av årets världscup.
– Det är tidigt på säsongen och det viktigaste för oss i helgen är att vi är med och slåss om de främsta platserna, säger förbundskaptenen Rikard Grip i ett pressmeddelande.

Annons

Efter att ha missat premiären i Bruksvallarna är nu Charlotte Kalla, Ida Ingemarsdotter och Emil Jönsson tillbaka.

Alla tre fanns med i landslagstruppen som Rikard Grip, förbundskapten för längdlandslaget, presenterade inför världscuppremiären i finska Ruka kommande helg.

Oskar Svensson, Marcus Hellner, Charlotte Kalla och Stina Nilsson är bara några av namnen i den stora svenska truppen som reser till Finland för premiärtävlingarna.

– Det ska bli kul att återse etablerade åkare som hade ett trassligt fjolår. Det känns som att vi kommer med ett lag som har ett stärkt självförtroende efter en fin försäsong och som tar med sig mycket positivt från helgens tävlingspremiär i Bruksvallarna. De visade gott gry och fin inställning, säger Rikard Grip i ett pressmeddelande.

Läs också: Styrkebesked från Hanna Falk – och dominans av Calle Halfvarsson i Bruksvallarna: "Revansch som smakade bra"

Rutinerade duon Johan Olsson och Daniel Richardsson gör båda comeback i landslaget i Ruka.

– Johan visade vilken bra skidåkare han är i Bruksvallarna där han vann 15 kilometersloppet. Daniel hade en tyngre premiärhelg, men vi vet vilka klassåkare de är båda två och de är därför givna åkare i Ruka. Det känns väldigt roligt att de väljer att komma tillbaka till landslaget i vinter. Laget har nu en bra mix av äldre och yngre åkare som kan sporra varandra, säger Rikard Grip.

Läs också: Ebba Andersson om succépremiären: "Det gick jättebra, herregud"

Damer

Maja Dahlqvist, Falun/Borlänge SK, Hanna Falk, Ulricehamn IF, Anna Haag, AnnaEmil Sportklubb, Ida Ingemarsdotter, Åsarna IK, Charlotte Kalla, Piteå Elit, Stina Nilsson, IFK Mora SK, Linn Sömskar, IFK Umeå, Emma Wikén, Åsarna IK, Jennie Öberg, Piteå Elit.

Herrar

Simon Andersson, Falun/Borlänge SK, Jens Burman, Åsarna IK, Johan Edin, IFK Mora SK, Calle Halfvarsson, Sågmyra SK, Marcus Hellner, Gällivare Skidallians, Emil Jönsson AnnaEmil Sportklubb, Johan Olsson, Stockvik SF, Teodor Peterson, IFK Umeå, Carl Quicklund, Östersund SK, Daniel Richardsson, Hudiksvall IF, Oskar Svensson, Falun/Borlänge SK.

Bildextra: Mingel mat och längdskidor – se alla bilderna från Bruksvallarna här

Mer läsning

Annons