Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Johan Olsson inför världscupen: "Vinner hellre VM-guld än att vinna på söndag"

Efter åtta veckors träningsisolering i Bruksvallarna ska Johan Olsson tävla i världscupen i Ulricehamn i helgen.
Även om siktet är inställt på VM, ser han fram emot att tävla på hemmaplan.
– När jag väl står där på startlinjen är det full gas. Då finns det ingen återvändo, säger Olsson till SVT Sport.

Annons

I helgen ska de svenska längdskidåkarna tävla i världscupen i Ulricehamn. Det väntas komma nästan 50 000 besökare för att se tävlingarna.

– Ska bli grymt kul att komma ner dit. Det är en viktig tävlingsperiod för mig nu, säger Olsson till SVT Sport och syftar på helgens världscup och därefter SM i Söderhamn.

Johan Olsson har precis avslutat sitt åtta veckor långa, egna träningsläger i Bruksvallarna där han har tränat två pass om dagen, mellan tre och fem timmar varje dag. Han säger han inte förväntar sig några vidare resultat i helgen efter sin hårda träningsperiod.

– Men det är klart att man alltid hoppas när man är på hemmaplan.

Enligt förbundskapten Rikard Grip kommer Johan Olsson åka för Sveriges första lag i helgens stafett, som är den sista inför VM.

– Jag tror att vi har möjlighet att vinna på söndag. Men skulle jag välja, så skulle jag hellre välja att vinna VM-guld än att vinna på söndag, säger Olsson till SVT Sport.

Efter världscupen och SM-veckan är det dags för höghöjdsträning inför VM i Lahti som invigs 22 februari. 36-åringen och säger att han aldrig har känt sig så väl förbered inför ett mästerskap som gör han gör för detta VM.

– Ända sedan sommaren har saker och ting rullat på, säger han.

Senast förra veckan drog han dock på sig en inflammation i fotleden, vilket innebar att han behövde åka fram och tillbaka till Östersund över dagen, för att få behandling av sin fysioterapeut.

– Efter det har det varit ganska bra, inga bekymmer alls, säger Olsson till SVT Sport.

Mer läsning

Annons