Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Johanna Ojala får nytt jobb: "De kämpar för sin existens"

SVT:s skidexpert Johanna Ojala har börjat jobba som tränare för Storbritanniens landslag.
– Vi är väldigt tacksamma över att ha kunnat ha Johanna i vårt team den här vintern, säger landslagsåkaren Andrew Musgrave till expressen.se.

Annons

För Plus-kunder (från 22 december 2016): Räkna med vassa analyser av Kristallenbelönade Johanna Ojala

Johanna Ojala, som i höstas vann pris på Kristallengalan som årets sport-tv-profil, har tidigare jobbat som tränare för det norska laget Team Leaseplan Go. Det var då hon lärde känna Storbritanniens förbundskapten Roy Young och även då hon började jobba med Storbritanniens landslagsåkare Andrew Musgrave.

– Hon är den bästa tekniktränaren jag någonsin har haft. Och hon har sjukt bra koll på andra bitar också, som idrottsfysiologi, till exempel, säger Andrew Musgrave till expressen.se.

Nu ska Johanna Ojala återigen jobba med sina brittiska vänner efter att de hört av sig till henne och hon nappat på erbjudandet.

– De lever i en helt annan värld än vad Norge och Sverige gör, de kämpar för sin existens. Och jag hjälper gärna till, säger hon till expressen.se.

– De har liksom två vallare och en förbundskapten. Ibland är de fyra, max fem, ledare på plats. Aldrig mer, säger Ojala.

Ojala och det brittiska skidlandslaget har haft ett samarbete sedan 2013.

– Det har mer handlat om att jag hoppat in ibland och hjälpt dem på tävlingar i Skandinavien, när de inte haft tillräckligt med folk. Det har kunnat handla om att dela ut dricka under en femmil, till exempel, säger hon.

Läs mer (från 18 oktober 2016): Tv-profilen Johanna Ojala från Ånge har hittat balansen mellan det hårda och det mjuka

För Plus-kunder (från 17 februari 2015): Ojala om medaljerna och drömmarna

Mer läsning

Annons