Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Johaug inställd på att säsongen är över

I väntan på straff slår nu Therese Johaugs manager fast att det är bäst att vara inställd på säsongen 2017/18 då denna säsong troligen är ödelagd.

Annons

Många finnar och andra europeiska skidåkare har uttryckt en gnutta skadeglädje och en "vad var det vi sa"-känsla efter att norska dopingskandalen med astmamediciner och steroider briserat. Svenskarna har varit mer neutrala och nästan hamnat i kläm mellan de olika ståndpunkterna. Svenska åkare har framfört luddiga åsikter om att det är tråkigt för Norge och att det verkar otroligt men att det samtidigt kan vara bra för sporten.

Nu verkar bilden klarna alltmer och det ser ut att bli ett straff för dopningsmisstänkte Therese Johaug, åtminstone om man får tro hennes manager.

– Säsongen är sannolikt ödelagd. Allt annat än det ser vi som något positivt, säger Johaugs manager Jörn Ernst till Expressen.

Om Johaug blir dömd och avstängd är det mest sannolika att domen överklagas av någon part. Antingen gör Johaug det själv, eller också Wada eller Internationella skidförbundet.

Managern Ernst Jörn spekulerar i vad det kan komma att blir för straff.

– Även om det nu blir ett straff på två, sex eller åtta månader så skulle ju den här säsongen vara förbi, säger Jörn till Expressen.

Oslo  20161027.Therese Johaug när hon mötte pressen första gången efter presskonferensen. Foto: Berit Roald

Mer läsning

Annons