Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Landslagsåkaren Carl Quicklund lägger av: "För de flesta kommer detta som en blixt från klar himmel"

På fredagen berättade landslagsskidåkaren Carl Quicklund att han lägger av med skidorna.
– För de flesta kanske detta kommer som en blixt från klar himmel. Men för mina närmaste kommer det nog inte som en överraskning, de både förstår och stöttar mitt beslut, säger han på sin blogg.

Annons

Efter fyra operationer på tre år har Carl Quicklund bestämt sig för att sluta med längdskidåkningen. Han berättar att han just nu har problem med syretillförseln i en arm, vilket gör att han lider av både syrebrist och domningar. Det är ett problem han har känt till sedan 2007.

– Problemet har kommit och gått och det har definitivt påverkat mitt tävlande. Jag har inte kunnat vare sig åka helt avslappnat, ej heller fått ut kraften i den klassiska åkningen. Jag har verkligen gått till botten med detta och provat allt. Man kan tyvärr inte sätta fingret på vad som är orsak och fel, berättar Quicklund på sin blogg.

Han berättar att han nu ska flytta till Stockholm för att dels läsa juridik och dels konsulta i träning och skidteknik.

Den snart 25-årige Carl Quicklund var fram till och med 2015 yngsta man att genomföra Tour de ski. Förra säsongen tog han SM-brons i sprint och blev som bäst 17 man i en världscupsprint i Oberstdorf.

Läs också:

Quicklund efter beslutet att lägga av: "Skidåkningen har varit mitt liv"

Mer läsning

Annons