Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Landslagskollegorna om Quicklunds beslut: "En person som verkligen vill ge allt – det har han inte kunnat"

Bara 24 år gammal valde landslagsåkaren Carl Quicklund att lägga skidorna på hyllan och avsluta karriären då efterhängsna skador blev för mycket.
Nu uttalar sig hans landslagskollegor om beskedet, och beklagar sig över det som kunde ha blivit.
– Jag tycker det är skittråkigt att han lägger av, säger Calle Halfvarsson.

Annons

Carl Quicklund.

Det var i fredags som Carl Quicklund meddelade på sin blogg att han lägger av med skidåkningen på elitnivå. Landslagsåkaren från Östersund har trots att han bara är 24 år åkt Tour de Ski, världscup och VM.

Bland annat.

LÄS MER: Landslagsåkaren Carl Quicklund lägger av: "För de flesta kommer detta som en blixt från klar himmel"

Men han har också dragits med efterhängsna skador i flera år, som till slut blev för mycket för Quicklund. Hans beslut kom som en smärre chock för Skidsverige.

– Han ringde mig och berättade det här. Det är tragiskt, säger landslagskollegan Calle Halfvarsson till Expressen och fortsätter:

– Jag tycker det är skittråkigt att han lägger av. Jag tror verkligen att han hade kunnat få ut mer av sin skidåkning än vad han fått hittills. Han är en sån åkare som varit väldigt stark på somrarna, men sen inte fått ut det alls på vintern.

För Plus-kunder: Quicklund efter beslutet att lägga av: "Skidåkningen har varit mitt liv"

Även Östersundsbon och landslagsåkaren Anton Lindblad uttalar sig om Quicklunds beslut.

– Det känns tråkigt, liksom. Han är jättetalangfull och hade haft många år kvar, om han velat. Han är en person som verkligen vill ge allt och det har han inte kunnat göra nu. Det är nog skönt för honom att ta det här beslutet, på något sätt, och kunna sikta in sig på någonting annat, säger Lindblad till Expressen.

Mer läsning

Annons