Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Östersundare i topp när Vålådalens längdtävling avgjordes

Under söndagen genomfördes årets Vålådalens Classic Ski Maraton. För Östersunds SKs del blev det en fin andraplats för Sara Lindborg, medan det blev en stenhård spurt mellan före detta Östersunds SK:aren Jerry Ahrlin och nuvarande Östersunds SK:aren Erik Melin Söderström om bronspengen på herrsidan.

Annons

I fina väderförhållanden med 5–6 minusgrader och fina spår var det dags för årets Vålådalens Classic Ski Maraton att gå av stapeln. Fjolårsvinnaren Jerry Ahrlin, tidigare i Östersunds SK men numer tävlande för Team Swedemount SC, tog efter en blöt spurt hem 2015 års upplaga av Vålådalens Classic Ski Maraton.

Läs mer om Jerry Ahrils fjolårsseger här: Välkommet formbesked när Ahrlin spurtade hem blött långlopp

2016 års upplaga av densamma slutade också i spurt för Jerry - men istället för att spurta om segern blev det en spurt om bronspengen, då avståndet fram till täten var alldeles för långt. Endast två tiondelar skiljde den slutgiltliga bronsmedaljören Jerry Ahrlin och fyran Erik Melin Söderström, men Ahril var snabbast denna gång.

– Jag fick en bra ingång i sista kurvan och en bra placering in mot upploppet där jag vet att Erik brukar vara stark men denna gången lyckades jag vinna, säger Jerry och kommenterar den snälla rivaliteten mot Erik med ett skratt:

– Vi har tävlat mot varandra mycket och känner varandra sedan innan, så det var kul att vara först över mållinjen. Jag kände mig inte i toppform idag och har varit lite småförkyld, men en tredjeplats känns helt okej nu inför alla de stora lopp som kommer framöver.

Bakom spurten om tredjeplatsen fanns tre åkare inom femton sekunder, däribland Emil Persson, Östersunds SK, som slutade sjua. Detta drygt tre minuter efter segrande Andreas Holmberg från IFK Mora. Det var dock en riktigt jämn spurt om segern också – då Skellefteå SK:s Markus Ottosson endast var fyra tiondelar bakom segrande Holmberg efter att de båda åkarna tidigt gått loss från övriga åkare och stred om förstaplatsen hela vägen in på upploppet.

Sara Lindberg, Östersunds SK, tog under söndagen en andraplats i Vålådalens Classic Ski Maraton, drygt en minut efter segrande Astrid Öyre Sind.

I damklassen blev det också medalj för Östersunds del. Där var det Sara Lindborg som knep silvermedaljen på den 42 kilometer långa sträckan efter väldigt spridd tidsmässig målgång. Med fyra minuter framför bronsmedaljör Emilia Lindstedt skiljde det ytterligare sju minuter till fyran Sofie Elebro. Sara var dock en minut efter segrarinnan Astrid Öyre Slind, Team United Bakeries, och hade på söndagen inte mycket att sätta emot henne.

Mer läsning

Annons