Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rekorddeltagande i Offerdalspropagandan "Ett verkligt uppsving"

Det blev rekordmånga startande i årets Offerdalspropaganda i lördags i Änge. 305 skidåkare tog sig i mål.
– Man måste gå tillbaka till 1980-talet för att komma upp i sådant deltagarantal. Ett verkligt uppsving för skidåkningen, säger Peter Novak, tävlingsledare.

Annons

Of

Caroline Nilsson, Offerdal, var en av många duktiga åkare i D13.

ferdalspropagandan är en skidtävling som hållit ställningarna i närmare 50 år. Det är klassisk skidåkning med intervallstart både för motionär och elit.

– Det är en folklig, hjärtlig och traditionell skidfest. Särskilt kul i år är att det var många motionärer som var med i seniorklasserna. Nästa år kommer vi att ha en elitklass och en renodlad motionärsklass för både herrar och damer, säger Peter Novak.

Tilde Bångman är en av länets absolut främsta åkare på ungdomssidan. Offerdalstjejen tävlar i D16.

I just seniorklassen svarade Östersunds Emil Persson för en överraskande stark prestation där han slog U23-VM-resenären Markus Ruus, Åsarna. Även övriga två åkare på prispallen imponerade. Max Novak från hemmaklubben Offerdal som tvåa och Patrik Tallbom, Östersund som trea.

I D21 visade Umeå- åkaren Sofie Elebro stark form med seger och på andra plats kom Åsarnas Frida Hallqvist. Trean i loppet, hemmaåkaren Hedda Bångman slog U23-VM-uttagna Moa Molander Christiansen, Åsarna, som blev femma efter Bångmans klubbkamrat Ida Indal.

Elias Halvarsson, Frösö IF,  gör sig redo för start. Bakom honom väntar  klubbkompisen Malte Lewandowski på sin tur.

Juniorklassen 17-18 år lockade också ovanligt många åkare. Här segrade Felix Forsberg, Järpen.

I ungdomsklasserna svarade Gustav Pålsson, Stugun för en stark skidåkning i H15 och likaså Tilde Bångman, Offerdal i D16.

Oskar Åslund, Östersunds SK, vann Herrar 16. Här ser vi honom strax innan start.

Förutom fin skidåkning och starka prestationer bjöds det också på underhållning av Offerdals Spelmanslag. Mat serverades från lokala producenter. Och Offeralskykan bjöd på kaffe kokt över öppen eld.

Filipa Bernsten, Spikbodarna, tävlade i D12.

Här hittar ni resultatlistorna http://www.offerdalssk.se/

Mer läsning

Annons