Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svensson i sin första final någonsin – hundradelar från pallen

Det blev succé för damerna i sprinttävlingarna i Falun, där Stina Nilsson vann.
För herrarna var det upplagt för samma framgångssaga – men Teodor Peterson tappade på upploppet och Oskar Svensson krokade ihop med .

Annons

1. Oskar Svenssons stav fastnar och tredjeplatsen försvinner och blir en fjärdeplacering. Efter Emil Iversen och Sindre Björnestad Skar (10) som kniper tredje platsen.

2.  Oskar taoppar balansen och tvingas hoppa åt sidan så Sindre Björnestad Skar kan smita förbi.

Sedan halkar även Emil Iversen till och förlorar segern till Federico Pellegrino, medan Oskar Svensson blir en lång tå från sin första pallplats.

Det var upplagt för fest i sprintens frisstilsfinal på herrsidan där både Teodor Peterson och hemmaåkaren Oskar Svensson tog avvaktande positioner inledningsvis i finalheatet.

Det dröjde dock inte länge innan Peterson ordnade slagläge, efter att ha visat prov på stor taktiskt finess.

Men där tappade han, och rasade i fältet under sista backlen upp på hästskon. Peterson slutade till slut som sexa i finalen, efter att ha slutat åka de sista meterna på upploppet, där han inte hittade någon korridor att åka i.

– Han fick inte det rätta suget, och skidorna gick inte riktgit så där bra som de gjorde i kvarten och semin, säger SVT:s expert Anders Blomquist i direktsändning.

I stället blev Oskar Svensson bästa svensk, som efter en fin spurt slutade fyra i finalen. Hans bästa tävling i karriären, då han aldrig tidigare varit i final, och slutade bara tre hundradelar från pallplats.

Mer läsning

Annons