Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anna Holmlund och Sandra Näslund gick mot svensk dubbel – då krockade svenskorna med varandra

Anna Holmlund och Sandra Näslund var på väg mot en svensk succéstart i världscuppremiären i Val Thorens. Då hakade de båda svenskorna i varandra och kraschade.

Annons

Anna Holmlund hade ledningen under finalen före Sandra Näslund fram till banans slut. Då krockade de båda svenskorna och Marielle Thompson, Kanada, kunde gå förbi och vinna den första världscuptävlingen. Fanny Smith tog andraplatsen och enligt de preliminära resultaten går tredjeplatsen till Sandra Näslund.

– De fick en varsin smäll på en hand och en arm, men det är inte värre än så. De fick hjälp att linda det direkt, så det ska inte vara någon fara inför morgondagen, säger sportchefen Joar Båtelson efter missen i finalen.

– Sandra hade chansen och ville köra om och då hamnade Anna utanför käppen och hann inte slå på bromsen riktigt. Det är klart att de är besvikna och man blir besviken själv också när de ligger etta och tvåa och krokar ihop. Men man kan inte klandra Sandra för att försöka ta förstaplatsen, det kan bli så här ibland. Vi får vara nöjda med en tredjeplats och en fjärdeplats och vara glada för att de inte gjorde illa sig, säger Båtelson.

Situationen då Holmlund och Näslund hakar i varandra. Skärmdump: SVT

I herrfinalen slutade Victor Öhling Norberg trea efter att fransmannen Christopher Delbosco flyttats ner till fjärdeplatsen efter att ha genat för tight. "Vön" hade en enkel resa till finalen, men hamnade där bakom redan i starten.

– Han missade lite och låg fyra. Då hade han kört heaten innan på ett visst sätt men behövde försöka hitta luckor i finalen. Det var väl bra med en tredjeplats, men han hade också potential med att vara på topp.

Tävlingarna går nu vidare med ytterligare en tävling i Val Thorens i morgon.

Anna Holmlund blev sittande i backen efter kraschen. Skärmdump: SVT

Mer läsning

Annons