Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Efter otäcka kraschen gör Näslund comeback – men tankarna går till Holmlund: "Tänker väldigt mycket på henne"

Först Anna Holmlund och sedan Sandra Näslund.
Tävlingshelgen i Innichen var minst sagt olycklig för det svenska skicrossåkarna.
Men nu är Näslund redo för comeback, även om tankarna ligger hos vännen och landslagskollegan.
– Det har ju påverkat och man tänker väldigt mycket på henne, säger Näslund till SVT.

Annons

Sandra Näslund.

Anna Holmlund är ännu inte vid medvetande efter kraschen i Innichen strax innan jul, även om hennes tillstånd förbättrats de senaste dagarna. Hon har flyttats från intensivavdelningen på Karolinsa universitetssjukhuset i Stockholm och kan andas själv, utan respirator.

För Plus-Kunder: Läkaren om Anna Holmlunds tillstånd: "Det finns inget att göra just nu"

Även Sandra Näslund kraschade olyckligt i Innichen, bara två dagar senare än Holmlund och på mer eller mindre samma ställe som landslagskollegan. Men smällen tog inte lika olyckligt på 20-åringen, och hon är nu redo att återigen stå på startlinjen när helgens skicrosstävlingar avgörs i Watles, Italien.

LÄS MER: Ännu en svensk skicross-krasch – även Sandra Näslund förd till sjukhus: "Har arm- och huvudskada"

– Det ska bli kul att komma igång igen och jag känner mig taggad på att tävla. Rehabiliteringen har gått bra, har tagit steg för steg som man ska göra med hjärnskakning. Men kroppen känns bra nu, säger Näslund till SVT.

LÄS MER: Beskedet om Sandra Näslund efter kraschen – har hjärnskakning och näsbensfraktur

Näslund har tagit två pallplaceringar den här säongen och ligger femma i totalställningen. Och även om fokus nu blir på helgens tävlingar går många av tankarna till vännen Holmlund.

– Det har ju påverkat och man tänker väldigt mycket på henne. Man blir lite ställt när något sådant här händer en så pass nära en, men man vet ju att riskerna finns, säger hon.

LÄS MER: Sandra Näslund tillbaka på skidorna: "Tankarna går till Anna"

Även Vemdalens Viktor Andersson ställer upp i Watles, och tillsammans med Näslund blir duon de enda svenskarna i världscuptävlingen. Andersson ligger sexa i den totala världscupen.

Victor Öhling Norberg, Holmlunds pojkvän, kör inte tävlingarna i Watles och Michael Forslund avstår på grund av knäproblem. Tävlingarna avgörs i Watles då franska Megève – där tävlingarna egentligen skulle ha körts – har snöbrist.

Mer läsning

Annons