Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Viktor Anderssons fina gest till Anna Holmlund efter starka placeringen

Anna Holmlund är fortsatt nedsövd på sjukhuset men världscuptävlingarna gick under onsdagen vidare. Då lyckades Viktor Andersson vinna den "lilla finalen" och skicka en hälsning till sin lagkamrat.
– En härlig gest – han pekar på hjälmen med bilden på superwoman Anna Holmlund och dedikerade det här till henne, sade SVT-experten Lars Lewén efter Anderssons femteplats.

Annons

Läs också: Pojkvännen Öhling Norberg drar sig ur tävlingen – stannar på sjukhuset med Anna Holmlund

Efter starka åttondels- och kvartsfinaler där 24-åringen från Vemdalen tog ledningen tidigt tog det stopp i semifinalen för Andersson. I den "lilla finalen" tog Andersson revansch efter att ha blivit utslagen i semifinalen genom att kontrollerat köra sig till heatsegern som innebar en femteplats i tävlingen.

Efter målgången jublade Andersson och skickade därefter en hälsning till Anna Holmlund genom att peka på märket på sin hjälm.

Andersson visade att han tänker på Anna Holmlund efter målgången i den

Andersson är nu bäste svensk i den sammanlagda världscupen med 127 poäng.

– Åkningen hade han nästan lika bra i fjol, det han inte hade då var självförtroendet, sade Lewén efter Anderssons framgång.

Dagens tävling vanns av Filip Flisar, Slovenien, och fransmannen Jean Frederic Chapuis toppar den totala världscupen för tillfället.

LÄS MER: Efter mardrömskraschen – föräldrarna på plats hos Anna Holmlund: "Är vid hennes sida"

LÄS MER: Ännu en svensk skicross-krasch – även Sandra Näslund förd till sjukhus: "Har arm- och huvudskada"

Mer läsning

Annons