Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"VÖN" om jobbiga tiden efter flickvännen Anna Holmlunds olycka: "Det hjälper egentligen ingen att man sitter där på en pinnstol"

I december kraschade Anna Holmlund svårt under ett träningspass i Innichen, Italien. Rehabiliteringen går sakta framåt och i en intervju med Expressen berättar pojkvännen Victor Öhling Norberg om den jobbiga tiden och parets relation.
– Jag älskar henne fortfarande, men även om det är samma person så är det inte min Anna som är där, säger han.

Annons

Skicrossåkaren Victor Öhling Norbergs fjolårssäsong var – trots VM-guldet – allt annat än rolig. Flickvännen Anna Holmlund kraschade svårt under ett träningspass i Italien och efter att ha vaknat upp efter en tids koma påbörjades rehabiliteringen.

– Jag ville vara där för Anna och familjen, men det hjälper egentligen ingen att man sitter där på en pinnstol, säger "VÖN" i en intervju till Expressen.

För någon vecka sedan kom beskedet om att Anna Holmlund ska göra sitt första officiella framträdande sedan olyckan. Tillsammans med Charlotte Kalla, ska hon vara med när Alnö Skidklubb ska inviga sin nya rullskidbana och klubbstuga nästa helg.

– Att hon vill göra sådana här framträdanden är fantastiskt roligt, säger han och fortsätter:

– Anna är lika rastlös som hon var förut. Det är samma person, däremot är det en väldigt stor förändring.

I dagsläget bor Anna i en egen lägenhet i Sundsvall, men har assistanshjälp dygnet runt.

– Där är folk hela tiden och hon behöver hjälp med allting. Men det blir bättre tycker jag, man ser små förbättringar. När hon sitter i stolen kan man resa henne upp. Då står hon om man håller i henne. Då kan man gå-träna med henne genom att hjälpa henne. Så det går framåt, men det går sakta, säger Öhling Norberg till Expressen.

Nyligen träffades paret i Sundsvall, var ute och åkte båt tillsammans med några vänner och gick sedan på middag.

– Det går jättebra, men även om det är samma person så är det inte min Anna som är där. Jag kommer att vara med hela hennes resa, sedan får vi se hur vår relation blir. Jag älskar fortfarande henne lika mycket som jag gjorde innan och hon känner likadant för mig. Det är ingenting man bara kan slå av. Men vi får se hur det blir, hon behöver oerhört lång tid i sin rehabilitering, avslutar han.

Läs också:

Sju månader efter olyckan – nu har Anna Holmlund flyttat hem till Sundsvall

Victor Öhling Norberg om Anna Holmlunds framsteg: "Hon har börjat le och skratta, det gör min vardag enklare"

Anna Holmlund och Charlotte Kalla inviger skidklubbens miljonprojekt: "Det ville Anna gärna"

Mer läsning

Annons