Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Andersson bäst när IBU Cup går vidare till Obertilliach

Ingela Andersson var tia och bästa svenska åkare när IBU Cup-3 inleddes i Obertillach, Österrike.
Andersson var 1,35 bakom segrande tyskan Karolin Horchler.
Bäst bland herrarna var Tulluskillen Martin Ponsiluoma på 23:e plats.

Annons

I

BU Cup, som är skidskyttarnas närmaste cup under världscupen, genomför i veckan sin tredje deltävling. Denna gång i österrikiska Obertilliach, som precis som många andra arrangörer, har brist på natursnö.

IBU:s tävlingschef Felix Bitterling kommenterar så här på cupens hemsida.

"Förhållandena är ganska lika som vi hade i Ridnaun (IBU Cup 2 i Italien). I stort sett all snö finns på banan och stadion är ren på snö. Men som tur är har Obertilliach som vanligt ganska stabila temperaturer".

41 länder kommer till start. 151 herrar och 107 damer.

Läs mer: Bra igen av Ponsiluoma på JVM

Läs mer: Två jämtar i ny skidskyttetrupp

Segrarna i fredagens inledande distanslopp gick till Frankrike på herrsidan (Antonin Guigonnat) och till Tyskland bland damerna (Karolin Horchler).

Bästa svenska placering kom från den i Östersund boende Ingela Andersson som gjorde en klart godkänd insats som tia. Hon sköt två bom och var 1,35 bakom Hochler. Plus även till Johanna Skottheim som tog en 19:e plats (en bom).

Elisabeth Högberg var tolva, 2,07 efter Horchler.

Tulluskillen Martin Ponsiluoma var bästa svenska herr vid fredagens IBU Cup-tävling.

På herrsidan lyckades Martin Ponsiluoma bäst. Tullusåkaren var 23:a med två bom – dock distanserad med hela 3,17 av Guigonnat). Simon Hallström var 45:a och Tobias Arwidson 48:a.

Martin Ponsiloma har varit med på alla IBU Cup-tävlingar i år och bygger på sig viktig erfarenhet. Hans placeringsrad hittills är 52–16–30–33–23.

De svenska damerna har haft hela tio topp 10-placeringar i årets IBU Cup. Bäst resultat har gjorts av Ingela Andersson och nykomlingen Chardine Sloof som båda har varsin tiondeplacering.

Mer läsning

Annons