Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jesper Nelin sjuk – kan missa världscupsprinten i Nove Mesto

Torstein Stenersen är sjuk och Mona Brorsson har en skada i vaden.
Ett redan nu sargat skidskyttelandslag drabbas nu av ännu ett bakslag. Jesper Nelin är sängliggande.

Annons

Jesper Nelin är sjuk och kan missa starten i Nove Mesto.

Beskedet kommer från skidskyttelandslaget på onsdagsförmiddagen. De rapporterar att Nelin, som bor i Östersund, är sjuk och sängliggande.

Därmed är sprintstarten i världscuptävlingarna i Nove Mesto i fara. Han är dock inte helt uträknad av landslagsledningen, som under onsdagen meddelade att Nelin skulle undersökas vidare.

Efter den starka starten där Nelin och det svenska laget kom sexa i dne inledande mixstafetten i Östersund har det fortsatt tungt för Nelin. Varken skyttet eller åkningen har stämt till hundra procent och Nelin har som bäst slutat på plats 32 i de individuella loppen hittills.

Herrarnas sprint inleder den tredje världscuptävlingen i Nove Mesto. Damerna kör sin sprint under fredagen och jaktstartsloppen avgörs sedan under lördagen. Tävlingshelgen avslutas med masstarter under söndagen, som också blir årets sista lopp innan världscupen tar julledigt till och med 2 januari.

På damsidan, där Mona Brorsson saknas på grund av skadeproblem kommer debutanten Chardine Sloof in i den svenska truppen. Sloof har tidigare representerat Nederländerna och nått stora framgångar på juniornivå med bland annat två JVM-guld.

Sloof kommer nu in i laget tillsammans med Anna Magnusson, Hanna Öberg, Linn Persson och Emma Nilsson.

På herrsidan var, förutom Nelin, Sebastian Samuelsson, Peppe Femling och Fredrik Lindström uttagna i truppen. Lindström gör nu comeback efter att ha blivit sjuk och missat tävlingarna i Pokljuka förra veckan.

Mer läsning

Annons