Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lindström bäste svensk i jaktstarten – Samuelsson bröt supersviten: "Sköt bort sig"

Fredrik Lindström blev 19:e man och bästa svensk.
Men de övriga hade svårt att få ordning på skyttet.
– De sköt bort sig i dag, säger SVT:s expert Magdalena Forsberg.

Annons

Läs också: Svagt skytte fällde Nelin i Ruhpolding: "Ser uppgiven ut"

Sebastian Samuelsson bröt fina sviten av att alltid ta världscuppoäng.

Bäst förutsättningar av alla svenskar inför jaktstarten på 12,5 kilometer i Ruhpolding hade Anundsjös Fredrik Lindström, som gick ut som 13:e man, knappt 1:20 efter Martin Fourcade.

Sollefteåtalangen Sebastian Samuelsson startade som 36:e man, följt av Östersunds Jesper Nelin som 53:a. Torstein Stenersen kom inte till start på grund av sjukdom.

Svenskarna höll ungefärligt sina placeringar efter första skyttet, men ingen lyckades skjuta fullt. I andra skyttet var Lindström hundraprocentig, men det fanns mer att önska.

– Det tar någon sekund för mycket innan han är igång, säger SVT-experten Magdalena Forsberg.

Samuelsson å sin sida bommade ett skott.

Efter första stående skyttet kom Lindström ut från vallen som 23:a efter en bom, precis som Samuelsson som kom ut som 45:a.

I sista levererade så Lindström och sköt fullt medan Samuelsson inte höll ihop det och bommade tre. Då hade även Jesper Nelin bommat fyra skott.

– De (Samuelsson och Nelin) sköt bort sig. När det blir så är det svårt att ge allt i spåret. Det hade inte behövt vara så mycket bom i dag, säger Magdalena Forsberg.

Lindström blev till slut 19:e man, 1:11 efter suveräne Martin Fourcade. Fransmannen var sedvanligt i topp, trots tre bom så lyckades han hålla avståndet ner till övriga åkare. Samuelsson blev 49:a och Nelin 51:a.

Forsberg sammanfattar veckan:

– De gjorde en fin stafett och började veckan väldigt bra. Det lovade gott och alla kvalificerade sig till jaktstarten, det var ett fall framåt. Men vi hade velat se dem högre upp.

Hon framhäver att vi inte ska kräva topplaceringar varje gång av Sebastian Samuelsson, som bröt sin fina svit av att ta poäng i varje världscuptävling.

– Vi har kanske fått höga förväntningar på Samuelsson, vi vill se honom plocka poäng. Vi blir lite besvikna, men han är fortfrande junior och vi ska inte vänta oss att han lopp efter lopp gör det.

Mer läsning

Annons