Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lindström sjuk – missar helgens tävlingar: "Hälsan är viktigast"

Sjukdomsspöket drar fram över de svenska skidskyttarna. I dag uppger SVT att både Fredrik Lindström och Linn Persson missar helgens tävlingar i Pokljuka.
– Det är lite olägligt, säger Lindström till SVT.

Annons

Fredrik Lindström.

Helgen har inte börjat som de svenska skidskyttarna hoppats på. Med endast några timmar till de första tävlingarna i Pokljuka står det klart att Fredrik Lindström och Linn Persson missar helgen helgens tävlingar. Det uppger SVT.

Lindström har fått en kanonstart på säsongen, och förra helgen tog han sin första pallplats på tre år när han kom tvåa i sprinten. Men i tisdags kände han att något var på gång i kroppen.

– Det är lite olägligt. Men beslutet att avstå tog jag först nu. Jag är väldigt sugen, men hälsan är viktigast, säger han till SVT.

Nästa veckas tävlingar i Nove Mesto, Tjeckien, ska dock inte vara i riskzonen.

– Jag är optimistisk och hoppas kunna vara med då, säger Lindström till SVT.

Lindström ersätts i helgen av Peppe Femling.

Linn Persson har blivit magsjuk och kommer i helgen att ersättas av Elisabeth Högberg.

Herrarnas sprinttävling startar 11.30. De svenska herrarnas starnummer är: 24 Jesper Nelin, 48 Sebastian Samuelsson, 50 Torstein Stenersen, 51 Peppe Femling.

I damernas lopp, som börjar 14.15, ställer följande svenska åkare upp: 16 Hanna Öberg, 21 Anna Magnusson, 39 Emma Nilsson, 69 Mona Brorsson, 104 Elisabeth Högberg.

Mer läsning

Annons